Az elektromos Alfa Romeo-modellek is kaphatnak majd Quadrifoglio-kiviteleket

Az Alfa Romeo vezetősége szerint az elektromos korszakban sem kell majd elbúcsúznunk a teljesítményorientált modellektől. Sőt, ott lesz csak igazán értelme a dolognak, állítja az Alfa-vezér.

Aki jártas az Alfa Romeo világában, az azonnal felkapja a fejét a Quadrifoglio megnevezés hallatán. Érthető, hiszen már egy ideje ezzel jelölik a márka teljesítményre kihegyezett modelljeit, legyen szó sportszedánról vagy bitang erős SUV-ról egyaránt. Vajon változtat-e majd ezen az elektromos korszak? Mert bizony az Alfa Romeo közleménye szerint 2024-ben érkezik a márka első tisztán elektromos modellje, amelyről most a márka vezérigazgatója, Jean-Philippe Imparato árult el pár dolgot.

Először is, egyre valószínűbb, hogy egy kis SUV-modellről van szó, amely Palade néven kerül majd a szalonokba, az alapjait pedig a Stellantis által már több modell esetében is használt eCMP platform adja majd. Ami érdekesebb, hogy a modell Imparato elmondása szerint két külön változatban lesz majd elérhető, amelyek közül az egyik az elektromos hajtások által nyújtott lehetőségeket aknázza majd ki. Ez bizony nem más, mint az erő és a dinamizmus, amit eddig pontosan a Quadrifoglio elnevezéssel írtak le az olaszok.

Persze, a helyzet még változhat, Imparato ugyanis szeret beleszólni a fejlesztési folyamatokba és akár az utolsó pillanatban is változtatni, ha nem elégedett. Elég csak a Tonale premierjének csúsztatására gondolni ezen a téren.

„Minden egyes kiadott modell esetében tanulmányozni fogom, hogy lehet-e teljesítményorientált verziót kialakítani belőle. Ha úgy látom, hogy ez nem lehetséges úgy, hogy az méltó legyen a Quadrifoglio megnevezéshez, akkor nem fogom engedni”- hangzott el az Autocar magazinnak adott interjúban.

Természetesen nem ez az egyetlen elektromos terve az Alfa Romeónak, ugyanis pletyka szinten korábban már elhangzott, hogy elektromos, négyajtós kupé képében a GTV felélesztését tervezik, amely már a Stellantis új fejlesztésű, STLA Large platformját hasznosíthatja majd. Amennyiben ez megvalósul, borítékolható, hogy az újdonságon fellelhető lesz a jellegzetes lóhere-motívum.