Csupán 10 példány készült ebből az Alfából, most eladó az egyik

Egy pár éves sportszedán kevés esetben képvisel gyűjtői értéket, ám az Alfa Romeo F1-es visszatérésére piacra dobott Giulia széria mégis komolyan keresett tétel az aukciókon. Csupán 10 darabot dobtak piacra belőle, melyek közül az egyik most új gazdáját keresi éppen.

Az Alfa Romeo Giulia ugyan egy kiváló autó, de általában 4-5 évesen már az értékének egy részét elveszti. Ez igaz az erősebb Quadrifoglio esetében is, persze azért akadnak kivételek is. Most például egy olyan példány bukkant fel az RM Sotheby’s aukciós portálon, melynek becsült értéke így használtan is 33 millió forint körüli összegre tehető.

Egészen pontosan egy Alfa Romeo Racing Edition kivitelről van szó, melyből csupán 10 darabot készítettek el a márka F1-es visszatérését megünneplendő. Ebből az apropóból a versenyautók színösszeállítását felidéző fényezést kapott a modell, illetve a szénszálas műanyagok használatát is fokozták a gyáriak a karosszérián. A beavatkozásnak köszönhetően csaknem 30 kilóval csökkent az összsúly is.

Hajtáslánc tekintetében is történtek fejlesztések. Az Akrapovic titán kipufogó alapáras tétel ebben az esetben, illetve a karbon-kerámia féktárcsák is járnak a csomaghoz. A 2.9 literes duplaturbós V6-os szerkezetileg maradt változatlan, ám a programozásán módosítottak, amivel sikerült egy kis teljesítménytöbbletet elérni. Ez egészen pontosan 10 lóerőt jelent, amivel már 512 lóerővel gazdálkodhatnak a tulajdonosok.

Négy év alatt összesen 5990 kilométert tettek az eladásra kínált ünnepi példányba, tehát még gyakorlatilag teljesen újnak számít. Ennek fényében nem is annyira brutális az előre megbecsült 90 ezer eurós árazás.