Turbómotort kaphat az új Honda CR-Z

Elkészítheti a legendás CRX igazi utódját a Honda, miután a hibrid hajtásával nem túl népszerű CR-Z második generációja a Civic Type R turbómotorját kaphatja meg.

2010-ben mutatta be CR-Z névre keresztelt kis sportkupéját a Honda, a japán márka rajongói azonban annak ellenére csalódtak benne, hogy az szemmel láthatóan a rendkívül népszerű, nyolcvanas évekbeli CRX szellemi utódjának készült. A gyártó ugyanis hibrid hajtást álmodott bele, amely 124 lóerős teljesítményével még úgy sem váltotta be a sportos sofőrök reményeit, hogy a hibridek nagy részétől eltekintve kézi váltóval szerelték.

Most úgy tűnik, hogy levonta a tanulságot a hibrid CR-Z mérsékelt sikeréből a Honda, és a kis sportkupé második generációját már valóban gyorsra készíti el. A neves brit szaklap, az Auto Express információi szerint a már fejlesztés alatt álló újdonság azt a kétliteres turbómotort kapja, ami a Civic Type R motorházfedele alatt mutatkozott be nemrég. Igaz, annál némileg szerényebb változatban, 280 lóerővel, de a teljesítménye még így is bőven kétszerese lesz a hibrid elődének.