Az új Civic Type-R lesz majd a Honda utolsó kizárólag belsőégésű motorral működő modellje

A Honda megerősítette, hogy a most bemutatott, nálunk csak hibridként kapható új Civic generáció is elérhető lesz Type-R kivitelben. Pontos részleteket egyelőre nem árultak el, de utalások érkeztek arra, hogy ebben csak benzines motor dolgozik majd.

A Honda először Amerikában mutatta be az új Civic generációt, majd nem is olyan régen megérkeztek az első leleplezések az európai kivitelről is. Nálunk csak hibridként lesz jelen a modell, legalábbis egyelőre!

A Carscoops magazin értesülései szerint ugyanis már javában készül a Type-R kivitel is, mely a kifutó modell eszmeiségét viszi tovább, azaz kizárólag benzines erőforrás dolgozik majd benne, amely az első tengelyt hajtja meg. Ennél pontosabbat egyelőre nem árultak el a gyáriak, ám nem lenne meglepő, ha a már ismert 2 literes motor maradna meg némileg átdolgozott karakterisztikával és teljesítménnyel.

Érdekes felvetés még, hogy a magazin birtokába jutott egy olyan információ is, miszerint a most készülő Type-R lesz a gyártó utolsó kizárólag belsőégésű motort tartalmazó modellje. Utána már csak hibrid, illetve teljesen elektromos autókat találhatunk majd meg a japánok kínálatában.

Az új Type-R valamikor 2022 folyamán kerül leleplezésre, de a kémfotók szerint a fejlesztés már a közúti tesztelés stádiumában van.

képek: Carscoops