Ilyen lesz a következő Honda Civic Type R

Megérkeztek az első gyári képek a következő Civic Type R generációról, ami a tervek szerint a Honda utolsó kizárólag belsőégésű motorra épülő autója lesz Európában.

A Honda már hónapokkal ezelőtt bemutatta a Civic legújabb generációját, ám a legerősebb Type R kivitellel eddig adósak maradtak a rajongóknak és a vásárlóknak. Pedig rengeteg a találgatás, hogy vajon a gyári tuningos Civic is olyan visszafogott lesz-e, mint a „hétköznapi” változatok, vagy megmaradnak a japánok a látványos és vérpezsdítő vonalnál.

Most végre pont kerül a találgatások végére, ugyanis megérkeztek az első gyári képek a jövőre érkező újdonságról. Az autó még erősen álcázva van ezeken, de a lényegi részek már nagyon szépen látszanak. Az új Type R is gigantikus hátsó szárnyat kap, kipufogóból pedig lesz mindjárt három is.

A technikai részleteket egyelőre nem közölték a Honda képviselői, de az már korábban elhangzott, hogy ez lesz a gyártó utolsó kizárólag benzines erőforrással hajtott modellje Európában, aztán már csak a teljesen villanyosított paletta marad meg. Ez jó eséllyel azt jelenti, hogy a már ismert 2 literes turbós erőforrás kerül az autó orrába némileg továbbfejlesztve, nagyjából 350 lóerős teljesítménnyel.