Még idén bemutatkozik a Honda első elektromos sportkocsija

Néhány kiszivárgott információ szerint a Honda még idén leleplezi az első elektromos sportkocsiját, mely akár S2000 elnevezéssel is a szalonokba kerülhet. Az NSX utódja szintén tisztán villanyos lesz.

A Honda villanyosításra törekvései már egy ideje ismertek, azaz a japán gyártó 2030-ig nem kevesebb mint 30 új elektromos autót tervez piacra dobni. Természetesen ezek többsége SUV és hatch lesz, de azért minimum két sportkocsi is belefér majd a kínálatba.

Ezek közül ráadásul a CarMagazine információi szerint az első már idén, a gyártó fennállásának 75. évfordulója alkalmából bemutatkozik. Ezzel kapcsolatban felmerült annak a lehetősége is, hogy ezzel együtt visszatér az S2000 elnevezés is, ugyanis az eredeti sportkocsi-koncepció anno pontosan a Honda 50. születésnapjára készült el.

Az autó a Honda legújabb e:n elektromos architektúráján fog alapulni, melynek első változata (e:n f) elsőkerék meghajtással már debütált is a Honda e:Ny1 modellben. Emellett a platform elkészül összkerék- (e:n W) és hátsókerék-meghajtás (e:n R) támogatással egyaránt.

Arról már a Honda technikai tanácsadója, Kotaro Yamamoto beszélt a magazinnak, hogy a jövőben az elektromos autóktól sem vonják meg a legendás Typer-R megjelöléseket. „A Type R a versenyzést jelenti. A gyönyör átvitelét a mindennapokba. Egy elektromos autó is képes ezt nyújtani, és egy Type R nem köteles kizárólag belsőégésű-motort használni. Még egy teljesen elektromos társadalomban is lesznek Type R modellek, amelyek a vezetés végső örömét nyújtják.” -hangzott Yamamoto kijelentése.

A második elektromos sportkocsi nem más, mint az NSX utódja lesz, mely kapcsán egyelőre még nem közöltek premier-dátumot a gyáriak, csupán annyit tettek hozzá, hogy a márka valaha készült leggyorsabb és legerősebb autójára kell majd számítanunk.