Most januárban mutatkozik be az új Honda Civic Type-R

A Honda megerősítette, hogy a Tokiói Autószalonon már megtekinthető lesz a Civic Type-R legújabb generációja. Gyári képek is érkeztek, igaz még erősen álcázott állapotokkal.

A Honda Civic legújabb generációja már hónapokkal ezelőtt bemutatkozott, a gyáriak azonban még adósak a rajongóknak egy kivitellel. Ez pedig nem más, mint a sportos variáns, azaz az ikonikus Type-R.

Jó hír, hogy már nem kell sokáig várnunk, hiszen a japánok bejelentették, hogy az autó teljes pompájában megtekinthető lesz a most januárban (jelen állás szerint) megrendezésre kerülő Tokiói Autószalonon. Ennek örömére érkeztek kedvcsináló gyári képek is, igaz még eléggé álcázott állapotban.

Az viszont már most kivehető, hogy a Honda továbbra sem mond le a méretes hátsó szárnyról, illetve alaposan átszabja a lökhárítókat is. Marad a három kipufogós megoldás is, illetve a látványos diffúzort is megkapják majd a vásárlók az autóhoz.

A technikai részletekről egyelőre nem beszéltek a gyáriak, de annyi már korábban kiszivárgott, hogy a villanyosítási trendek ellenére a Type-R még marad ízig-vérig benzines autó a maga 2 literes négyhengeres motorjával és a valamennyivel 310 lóerő feletti teljesítményével.