Te is segíthetsz autót gyártani a Volkswagennek, raádásul képesítés nélkül.

A Volkswagen drezdai üzeme egy új szolgáltatást hirdetett meg azoknak, akik kíváncsiak az autógyártás folyamatára. Némi készpénzért cserébe még magunk is beállhatunk a gyártósorok mellé, természetesen szakember felügyeletével.

Manapság érthető módon egyre fontosabb a gyártók számára, hogy a lehető legszemélyesebb kapcsolatot alakítsák ki a leendő vásárlókkal. Talán ennek is, na meg persze némi bevételszerzési lehetőségnek is köszönhető a Volkswagen legújabb akciója, melynek segítségével bárki beállhat autót gyártani a drezdai üzemben.

A lényeg annyi, hogy egy szerényebb, mintegy 70 ezer forintos beugró befizetése után lehetősége van a látogatónak a gyár egész területét megismerni egy 2 órás program keretén belül, ráadásul az egyes gyártási állomásokon kipróbálhatja azt is, hogy mondjuk milyen egy emblémát felragasztani az autóra, vagy a karosszériát összeházasítani a hajtáslánccal. Ezeket a feladatokat saját kezünkkel végezhetjük el, tehát pont az a lényeg, hogy nem a betanított szakit nézzük munka közben, hanem éppen fordítva, az néz minket, hogy ne tudjunk nagy galibát csinálni.

Az „önjelölt szerelők” négy fős csoportokban indulhatnak el az összeg befizetése után, természetesen egy előre leegyeztetett időpontban, hogy legyen szakképzett kísérő is a csapatban. Természetesen nem csak a „munka” tartozik hozzá a csomaghoz, hanem a plusz szolgáltatások is, mint például az üdvözlő ital és a szuvenírboltban levásárolható kedvezmény.