Megújult az elektromos Jaguar I-Pace

A Jaguar elektromos autója ugyan nem mondható még korosnak, sőt mostanság minden létező díjat megnyernek vele, de azért láttak még a gyáriak egy kis modernizálási lehetőséget benne.

Az elektromos Jaguar I-Pace még kimondottan friss autónak mondható, ráadásul szétnyerték magukat vele a gyáriak, ám a mai felgyorsult világban mindig van alkalom egy kis technológiai frissítésre. Ez történt meg most is, melynek keretein belül főleg a központi elektronikát és a kamerarendszert frissítették fel a Jaguar mérnökei.

Mostantól az autó a Pivi Pro névre keresztelt új fejlesztésű Infotainment rendszerrel készül, mely a gyáriak szerint egy méretes okostelefont varázsol az elektromos járgányból. Ezzel gyakorlatilag bármilyen alkalmazás és információ kivetíthető a központi 10 colos kijelzőre, mely közvetlenül a kisegítő lehetőségek számára fenntartott 5 colos képernyő fölött és a 12,3 colos digitális műszeregység mellett helyezkedik el.

Alap lett az Android Auto és az Apple CarPlay támogatás is, illetve megjelent egy vezeték nélküli töltő a középkonzol alá elhelyezve. A kocsi infotainment rendszere két telefont képes kezelni Bluetooth kapcsolattal, a beépített SIM kártyának köszönhetően pedig 4G-s hálózaton képes kapcsolatot létesíteni az internettel és a külvilággal.

Finomítottak az I-Pace 360 fokos kamera rendszerén is, illetve megjelent egy új kamera közvetlenül a tetőantennába építve. Ez látja el kristálytiszta képpel a ClearSight digitális visszapillantót, melybe nézve mostantól holttér nélküli és átláthatóbb a kocsi mögötti tér.

Az elektromos hajtás nem változott, azaz továbbra is 400 lóerős elektromos teljesítménnyel és 470 kilométeres hatótávval gazdálkodhatnak a tehetős vásárlók.