Leesik a kormány? A Tesla szerint ez nem garanciális hiba

Érdekes eset történt meg egy hete Amerikában. Egy vadi új Tesla Model Y kormánya menet közben hullott a sofőr ölébe. A tulajdonos természetesen felkereste az amerikai gyártót, most pedig úgy néz ki pont kerül az ügy végére, némi nem várt fordulattal.

Nem csak kellemetlen, hanem extrém módon balesetveszélyes is, ha egy autónak menet közben szűnik meg a kormányozhatósága. Márpedig pontosan ez történt most meg Amerikában egy új Tesla Model Y esetében, ráadásul nem is akárhogy.

Történt ugyanis, hogy az alig egy hete átadott új elektromos járgány kormánya menet közben nemes egyszerűséggel lefordult a helyéről és a sofőr ölében kötött ki. Emberünk szerencsére meg tudott állni és nem történt baleset, de bátran kijelenthetjük, hogy ez erősen csak a szerencsén múlt.

Természetesen ezután a tulajdonos azonnal felvette a kapcsolatot a Teslával, akik első nekifutásra azt mondták neki, hogy hozza be az autót és visszarakják a helyére a volánt potom 103 dolláros díjazásért cserébe.

A tulajdonost természetesen felháborította a hozzáállás és a közösségi média segítségével keresett megoldást. A felhajtás eljutott a Teslához is, ami hatására azonnal megváltozott a gyártói hozzáállás. Felajánlották, hogy ingyen megjavítják az autót, illetve az eredeti áron vissza is vásárolják, ha már nincs meg a felhasználói bizalom. Hát, az már bizony nincs meg emberünk legújabb megnyilvánulásai alapján, aki konkrétan azt írta le, hogy többet nem ültetné be szívesen a családját egy ilyen autóba.

A Tesla tehát visszavásárolja az autót, de még ennek tudatában is érdekes a levél, amit a tulajdonos kapott. Abban ugyanis a gyártó leírja, hogy bár nem szoktak ilyet tenni, és nem is látnak semmi garanciális okot, sem pedig működést befolyásoló hibát, most kivételesen mégis visszafizetik a járgány teljes árát.

Ez a hozzáállás már csak annak fényében is érdekes, hogy nem ez volt az első eset, hogy leeső kormányról számolt be egy felhasználó. Pár hónappal ezelőtt ugyanis egy másik elektromos autó tulajdonos is hasonló élményekről számolt be a közösségi médiában, annak az esetnek a kimeneteléről azonban nem igazán lehet sokat tudni.

forrás: Carscoops/Twitter