Távozik a Rolls-Royce éléről Torsten Müller-Ötvös

Mintegy 14 évnyi vezetői múlt után visszavonul a Rolls-Royce éléről Torsten Müller-Ötvös. A helyét a BMW angol részlegének jelenlegi vezérigazgatója, Chris Brownridge veszi majd át decembertől.

Mondhatni, hogy egy korszak zárul le a Rolls-Royce életében, miután a márka történetének második leghosszabb ideig pozícióban lévő vezérigazgatója távozik a cég éléről. Torsten Müller-Ötvös a napokban jelentette ugyanis be, hogy nyugdíjba vonul.

Torsten Müller-Ötvös még 2010-ben érkezett a márka élére és azonnal célul tűzte ki magának, hogy alapvetően alakítja át a gyártó által képviselt célközönséget. Magyarán a feladat adott volt: az egyre inkább öregedő vásárlói réteget fiatalítani kellett. Müller-Ötvös az ügy érdekében nem csak sportosabb és tágabb modellpalettát alakított ki, hanem számtalan divatcéggel is elkezdtek együtt dolgozni. Az intézkedéseknek köszönhetően az elmúlt évtizedben 56 évről 43-ra csökkent a Rolls-Royce vásárlók átlag életkora.

A jelenlegi vezér utolsó intézkedése valószínűleg az elektromos Spectre pályafutásának elindítása lesz, ugyanis a jelenlegi információk szerint decembertől már a BMW angol részlegének vezérigazgatója, Chris Brownridge veszi át a helyét.