Pufidzsekis G osztály? A divat jegyében még ez is lehetséges

A Mercedes és a Moncler divatcég összebútorozásából született meg egy igencsak különleges autó. A Project Mondo G osztály pufidzsekit kapott és meglepően jól áll neki.

A divat világa mondhatni, hogy egy külön univerzum. Elég csak megnézni egy-két divatbemutatót, és láthatjuk, hogy a megalkotók mennyire el tudnak rugaszkodni a valóságtól. A Moncler például a londoni divathét alkalmából új dzsekiket készül bemutatni, melyhez még a Mercedest is segítségül hívták.

Így történhetett, hogy a gyáriak egy G osztályt biztosítottak a divatguruknak, akik meg is látták benne a lehetőséget. Miért is ne lehetne pufidzseki a kő kemény terepjárón? És akkor nekiálltak az átalakításnak.

Első körben a kerekeket hozták ki a kerékjárati ívekből és mintegy holdjárós installációt álmodtak rá. Persze, a kerék mintázata tökéletes harmóniában áll a kabátok anyaghasználatával, így inkább dísznek fogható fel, mint tényleges terepjáró fegyverzetként. A pufikabát megoldásokból jutott a tetőre is, ahol ráadásul egy méretes cipzárra is felfigyelhetünk. Érdekes részlet még a magasra felhúzott kipufogó és a fényezés patinásra koptatása is.

Ez utóbbi azt sugallja, mint ha egy kő kemény funkcionális terepjáróval lenne dolgunk, pedig az igazság pont a másik irányba keresendő. A Project Mondo G egy kiállítási tárgy, amiből összesen egy darab készült el a bemutató erejéig.