Gyári képeken az elektromos G osztály

A Mercedes a G osztály palettáját bővíti ki nemsokára egy tisztán elektromos variánssal. A technikai részletekről még nem beszéltek a gyáriak, de az első kedvcsináló képek már megérkeztek.

A Mercedes gőzerővel bővíti az elektromos kínálatát, azaz szinte nem telik el hónap, hogy ne mutatkozna be egy újabb EQ modell. Persze, vannak eredendően ebbe a szegmensbe készülő modellek, de sok esetben a már meglévő típusokat is átülteti a csillagos márka az elektronok világába.

Pár évvel ezelőtt még szinte elképzelhetetlennek tűnt egy ilyen lépés, de bizony mostanra már világossá vált, hogy a G osztály sem marad ki a mókából azaz, nemsokára EQG néven bukkan fel a villanyos változat a Mercedes kínálatában. Olyannira nemsokára, hogy már meg is kezdte a beharangozást a gyártó. Ugyan technikai részleteket még nem árultak el, de enyhe álcázással befutottak az első hivatalos képek is.

Ezeken azt lehet elsőként megfigyelni, hogy a Mercedes megtartotta az ígéretét és tényleg megtartotta a G osztályra jellemző igazi kocka-dizájnt. Persze, egy-két helyen azért megjelennek a villanyos hajtásra utaló jelek, azaz például a hűtőmaszk helyén egy burkolatot találhatunk, a felnik pedig jobb aerodinamikai tényezőkkel rendelkeznek.

A hivatalos premier dátuma egyelőre nem ismert, a gyáriak csak annyit árultak el, hogy valamikor a jövő év folyamán várható.