Ha félted az életed, de kell a luxus, akkor most hozzád szól a Mercedes

A Mercedes a legújabb S osztályt is páncélba borította az igényességre vágyó, de veszélyes életet élő vásárlók kedvéért.

A Mercedes közkedvelt márka azok körében is, akiknek számít a biztonság. Nem csak balesetvédelmi értelemben, hanem az sem árt, ha mondjuk egy gyilkossági kísérletet is el lehet hárítani a négykerekű segítségével. Pontosan ezért az új S osztály sem maradhat ki a páncélozott sztoriból, azaz itt vannak az első képek az S 680 Guard 4MATIC modellről.

Az autó a hosszított S osztály alapjaira épült, a védelme pedig VR10-es szintnek felel meg. Ez azt jelenti, hogy az átlagos maroklőfegyvereknek és kisebb gépfegyver kalibereknek ellenáll a páncélozás, egy hadsereggel azonban nem érdemes szembe menni vele. Elgázosítani nem lehet a bent ülőket a veszélyhelyzeti légszűrő és levegőztető rendszernek köszönhetően, illetve a tüzeket is eloltja az automatika, ha éppen forróvá válik a helyzet.

A védelmi rendszer többi részlete egyelőre ismeretlen és valószínűleg még az is marad, hiszen olyan adatokról van szó, amikre nem jó, ha fel tudnak készülni az esetleges támadók. Persze, a vásárlók személyesen mindent megtudhatnak az autóról.

Az viszont közérdekű adat, hogy a páncélozott csillagos meghajtásáról a 6 literes V12-es erőforrás gondoskodik 612 lóerős teljesítménnyel, illetve azt is tudni lehet már, hogy a Guard modell megépítése 51 napot vesz igénybe, az ára pedig 500 ezer euró környékén mozog.