Porsche-Bogár, ahogyan nem számítottál rá

Sokan mondják, hogy a Porsche és a Volkswagen Bogár közel áll egymáshoz, egy holland fanatikus pedig meg is csinálta a két világ összeházasítását. Nem sportkocsi, hanem traktor alapokon!

A Volkswagen és a Porsche múltja elég szorosan összefonódik, ezért szeretnek is egyesek azzal viccelődni, hogy a klasszikus Porsche csak egy túlárazott VW Bogár. Természetesen ez nem igaz ebben a formában, ám nagyon úgy tűnik, hogy néhány embernek komoly mértékben mozgatja a fantáziáját a két világ keresztezése.

Így volt ezzel egy holland fanatikus is, aki úgy gondolta, hogy ha már egyszer van egy Porsche a tulajdonában, akkor abból miért ne lehetne Bogarat faragni? Csak hogy emberünknek nem egy sportkocsi, hanem egy traktor állt a garázsában. Nem baj, annál nagyobb durranás a végeredmény!

Adott tehát egy 1962-es Porsche-Diesel Standard 218 traktor, melyre ahova csak lehetett, eredeti Volkswagen Bogár karosszériaelemeket heggesztettek fel. Megvan a kocsi komplett orra, a jellegzetes sárvédők, a komplett hátsó traktus. Még arra is figyelt az alkotó, hogy az ülés és a kormány is a Volkswagen sajátja legyen.

A hajtáslánchoz nem nyúltak hozzá, azaz a 25 lóerős négyhengeres dízel erőforrás pöfög a Porsche-Bogár lemezei alatt, illetve a kipufogót is meghagyták traktorosan magasba emelkedve, nem vezették el a karosszéria mellett.

A különlegesség most eladó, ráadásul nem is aprópénzért. A licit jelenleg 26 ezer eurónál jár, de a szakértő szerint nagyjából ennek a duplája lenne reális a kreálmányért. Persze, ezek az elvárások, más kérdés, hogy vajon eléri-e a szóban forgó értékhatárt az aukció. Az biztos, hogy nem mindennapi darabbal van dolga az érdeklődőknek, ráadásul muzeális és szintén ritka alapokra felépítve.