VW: Tudjuk, hogy rossz az infotainment rendszerünk

A Volkswagen új vezérigazgatója beszélt arról, hogy tudomásuk van az infotainment rendszer hibákról. Elsődleges feladatnak tekintik, hogy kijavítsák azt a felhasználói visszajelzések alapján.

A Volkswagen a Golf nyolcadik generációjával majdnem tökéletes autót dobott piacra. Majdnem, mert bizony a MIB3 infotainment rendszer, mely azóta számtalan más autóba is bekerült, nagyon távol áll a tökéletestől. Már mi is beszámoltunk korábbi tesztekben arról, hogy lassú, logikátlan és sokszor hibásan működik az egész, most pedig nagyon úgy néz ki, hogy a gyáriak is elkezdtek tudomást venni a dologról.

Erre utal legalábbis az új Volkswagen vezérigazgató, Thomas Schäfer kijelentése, mely a Car Magazine-nak adott interjújában hangzott el. „Tudjuk, hogy mit kell tennünk. Kaptunk visszajelzéseket a vásárlóktól és az újságíróktól is, és mindenki azt mondja, hogy ez így nem jó, tenni kell valamit”- mondta Schäfer.

A Volkswagen vezér hozzátette, hogy jelenleg elsődleges prioritást élvez a rendszer javítása, aminek köszönhetően hamarosan megjelenik egy új verzió, mely gyorsabb és jobban felépített lesz, ráadásul olyan visszajelzésekre is figyelnek, hogy a rádió hangerőt és a hőfokot állító csúszkákat éjszaka kevésbé lehet észrevenni, így azok láthatóságán is javítanak a mostani akcióval.

A beavatkozás nem csak szoftveres javításokra terjed ki, hanem a Volkswagen a kormányra szerelt érintőpaneleken is dolgozik, sőt a jövőre bemutatkozó új Tiguan már egy teljesen áttervezett kormánnyal jelenik meg, amely ez után folyamatosan a paletta minden modelljénél lecserélődik.

Az interjúban megemlítésre került az is, hogy az ilyen bakikat elkerülendő a gyártó a későbbiekben független tesztelőket alkalmaz majd az új termékeknél. „Sokkal komolyabb vizsgálóbizottságot állítunk fel, véletlenszerűen kiválasztott emberekkel. Ha állandóan a saját embereinket kérdezzük meg, azok mindig azt mondják, hogy minden rendben van. De ők elfogultak. Ezért kell az élet minden területéről embereket megkérdeznünk, még az életkor tekintetében is szórva.”- mondta Thomas Schäfer.