Terepjárósabb kiszerelésben is bemutatkozott a Nissan X-Trail

A Nissan az X-Trail palettát bővítette tovább egy új kivitellel. Az N-Trek azoknak szól, akik nem félnek terepre merészkedni az autójukkal.

A Nissan X-Trail legújabb generációja nem elhanyagolható terepjáró képességgel rendelkezik, a vásárlók többsége azonban érthető módon inkább az aszfalthoz ragaszkodik. Most viszont a gyártó bemutatott egy olyan változatot is, mellyel a komfortzónából kiszakadásra ösztönzi a tulajdonosokat.

Ez az N-Trek, mely kívülről a feketére fújt hűtőrácsokban és tükrökben, a lökhárító alsó részének fegyverszürke kiemelésében és az új LED-es ködfényszórókban különbözik a társaitól. Az összhatást a kétszínű fényezések is feldobják, azaz a gyöngyház fehér, pezsgő ezüst és a kerámia szürke árnyalatok kérhetők fekete tetővel is.

A belső térben komolyabb terepezésre felkészítéseket találhatunk. Ilyen például a vízálló kárpitozás, azaz nem kell attól félnünk, hogy havat és sarat behordva oda lesznek az üléshuzatok, hiszen azok könnyen tisztíthatók ezáltal akár otthoni körülmények között is. Mindezek mellett az N-Trek csomag része is a csomagtér védelmét biztosító forgatható tálca is.

A meghajtásért a Nissan e-POWER rendszere felel, melynek alapja egy 1,5 literes benzines erőforrás, mely az akkumulátor töltéséért felel, közvetlenül a hajtásban nem vesz részt. Az a két elektromos motor (tengelyenként egy) feladata, melyek másodpercenként tízezerszer tudják megváltoztatni a kifejtett erőt, hogy elérjék a megfelelő stabilitást és tapadást a terepen is. A rendszer tehát az elektromos autózás minden előnyét megadja, csak éppen a töltéssel nem kell vesződnie a felhasználónak.

“Az X-Trail N-Trek fejlesztését, egy egyszerű mottóval indítottuk: „Legyünk piszkosak”. Ez az X-Trail vásárlók egy alapvető csoportjának szellemiségét ragadja meg, akik szeretik a kalandot, a természetet, és járművüket arra szeretnék használni, hogy együtt élvezzék a közös időt és a kalandokat”– mondta a bemutatón Arnaud Charpentier, a márka termékstratégiáért és mobilitásért felelős alelnöke.