Nyújtott változatban is kész az S-osztály

Egy modenai cég, az Ares Design is elkészítette a Mercedes-Benz S-osztály nyújtott változatát, de a tuning a rövidebb tengelytávú limuzinhoz is kérhető.

Az év elején mutatta be a Mercedes-Maybach az S-osztályból készített Pullman limuzint, most pedig egy modenai cég, az Ares Design állt elő saját nyújtott változatával. Ha a hosszítás nem lenne önmagában is elég látványos, az S-osztály karosszériáját szénszálas anyagból készült kiegészítőkkel és 21 colos könnyűfém kerekekkel tették még feltűnőbbé. A hűtőmaszk a Maybach 57 és 62 limuzinok megoldására emlékeztet, de a háromágú csillagot is meghagyták a motorháztetőn.

Az utastér már a szériagyártású S-osztályban is eléggé fényűző, de az Ares Design még ezt is képes volt fokozni, szénszálas anyagból készült betétekkel és finom olasz bőrkárpitozással. Az XXL névre keresztelt nyújtott modell hátsó része ablakkal leválasztható a vezetőfülkétől, az ülések pedig egymással szemközt kaptak helyet, akárcsak a Mercedes-Maybach Pullman limuzinban. A tetőből 17 colos képernyő hajtható le, a berendezéseket pedig iPad segítségével lehet vezérelni.

A hagyományos és nyújtott kivitelben rendelhető S-osztály teljesítményét is megnövelték, bár pontos számokat nem árultak el. Az Ares Design limuzinjáról csak annyit lehet tudni, hogy több mint 600 lóerőre képes, így 4,8 másodperc alatt gyorsul fel nulláról százra, a végsebességét pedig 250 km/óránál elektronika korlátozza. Aki többre vágyik, annak a rövidebb modellhez 850 lóerős csomagot is kínál a cég, ezzel 4,5 másodpercre rövidül a gyorsulási idő és 265 km/órára növekszik a végsebesség.