Limitált szériákkal ünnepel a Maybach

A Maybach 100 éve foglalkozik komolyabban autógyártással, így az anyacég nem hagyhatott ki egy ekkora ziccert. Az S osztály és a GLS kapott ünnepi kiadást.

Ugyan, a Maybach hivatalosan 1909-óta létezik, de a német márka csak az első világháború után kezdett el komolyabban foglalkozni autógyártással. A luxus megszületését így 1921-re teszik a németek, ami mit az Isten, pontosan 100 évvel ezelőtt volt!

Meg is érkeztek most az ehhez kapcsolódó ünnepi szériák, pontosabban egy széria két modellre kivetítve. Az S osztály és a GLS kap Edition 100 kivitelt, mely értelemszerűen 100-100 darabos példányszámot jelent.

Na de miben más ez a széria, mint a többi? A Maybach esetében nehéz magasabbra tenni a lécet, így olyan megoldásokat alkalmaztak a gyáriak, mint például a kézzel készült ezüst-nautica kék fényezés és az egyedi felni szett.

A belső térben designo kristály fehér és ezüstszürke-gyöngyház bőrözést találhatunk, melyek jelentős kontrasztot alkotnak a fekete faberakásokkal. Természetesen, akárcsak a karosszérián, itt is találhatunk szép számban Edition 100 jelzéseket.

Ha ez nem lenne elég, a limitált széria vásárlói még kapnak egy Maybach márkás ponyvát, egy fekete vagy fehér prémium bőrtáskát, illetve lehetőség nyílik bezsebelni a látványos tollat is, mely 100 darab apró gyémántot tartalmaz. Ár? Az összes! Ez az a szint, ahol a számok már nem igazán számítanak, így nem is kommunikálja hivatalosan a gyártó az árcédulát.