Megérkezett az Audi S8-ak királya

Még nagyobb teljesítményű modellváltozatot készített az Audi az S8-ból, a pusztító erejű újdonság sportkocsikat megszégyenítő menetteljesítményekre képes.

Már az Audi S8 vásárlói sem panaszkodhattak autójuk képességeire, hiszen a 4 literes, biturbó V8-as motor teljesítménye 520 lóerő, a legnagyobb nyomatéka pedig 650 Nm volt. Most azonban előállt az Audi egy még izmosabb kivitellel, amely az S8 Plus nevet kapta. A teljesítményt 605 lóerőre, a csúcsnyomatékot pedig 750 Nm-re fokozták, így a sportlimuzin már 3,8 másodperc alatt eléri álló helyzetből a százas tempót, miközben az S8-nak ehhez 4,1 másodpercre volt szüksége. A végsebességet 250 km/óránál itt is elektronika korlátozza, de kérésre kiiktatják, és így 305 km/órával is száguldhat a nagy Audi.

Megjelenésében is különbözik a Plus kivitel a többi S8-tól, hiszen a légterelő, a visszapillantó tükörházak és a diffúzor szénszálas anyagból készült, a hűtőmaszk pedig króm helyett fényes fekete díszítést kapott. A hátsó lámpák burája is sötétebb lett, a 21 colos kerekekre pedig 275/35-ös abroncsok kerültek. Szériafelszerelés a légrugózás, az adaptív sportfutómű, a direkt sportkormányzás és a sportkipufogó, a kerekeket pedig karbon-kerámia fékek lassítják, akárcsak a szuper-sportkocsikon.