Nagy a kereslet a Peugeot 2008 modellcsaládra, növelnie kell a termelési kapacitást a PSA-nak

A koronavírus első hulláma által okozott nagy autóipari visszaesések után szerencsére sorra jönnek a hírek a hirtelen fellendülésről. Most a PSA-nak kell kapacitást növelnie, mert nem bírják a 2008 modellek által generált rohamot.

A koronavírus az év első felében ugyan térdre kényszerítette az autóipart, ám most szerencsére sorra jönnek a hírek, hogy milyen gyorsan áll vissza a kereslet a normál értékre, sőt néhány esetben még túl is teljesíti az az a korábbi eredményeket.

Ennek köszönhető, hogy nemrég a BMW és a Volkswagen jelentette be, hogy növelnie kellett az elektromos modellek gyártási kapacitását, most pedig a PSA kényszerült erre a spanyolországi üzemében.

Itt készül ugyanis a Peugeot 2008, mely a 208-as után a második legkeresettebb oroszlános modell. Annyira így van ez, hogy az utóbbi hónapokban olyan rohamosan nőtt a kereslet a kis SUV modellre, hogy a gyár a jelenlegi kapacitással már nem bírja a megrendeléseket.

Egy új, hétvégeken működő negyedik műszakot kellett tehát beiktatni a Vigo mellett található Peugeot gyárban, ami egyben 600 újabb munkás felvételét is jelenti. Ezzel már összesen 7500 ember dolgozik azon, hogy 2008-asokkal kiszolgálja a világot. Szükség is van a nagy munkatempóra, hiszen csak júliusban 19773 darab megrendelés lett teljesítve, természetesen az összes variánst beleértve a számolásba.

A CMP platformra épülő 2008 ugyanis elérhető benzines, dízel és teljesen elektromos formában is. Az utóbbi esetében egy 50 kWh-s akkumulátor csomagot kapnak a vásárlók, mely a 136 lóerős elektromos erőforrást látja el energiával.