Csökkent a Bentley iránti kereslet tavaly

A legtöbb luxusautókat gyártó márka jelentős fellendülésről számolt be tavaly. A Bentley viszont nem tartozik ezek közé, az eladások 11 százalékot estek 2023-ban.

Januárban a gyártók sorra számolnak be a 2023-as értékesítési adatokról, érdekes képet felrajzolva az autóipar alakulását illetően. Például sorra jönnek az olyan közlemények a prémium és luxus szegmensben mozgolódó szereplőktől, hogy sikerült megdöntetni az eddigi eladási adatokat, azaz kimondottan kedvező évet tudhatnak maguk mögött.

A Lamborghini, a Rolls-Royce, az Audi és a Mercedes-Maybach is jelentős növekedésről számolt be, viszont úgy tűnik, hogy nem mindenkinek adta ki ennyire a tavalyi év. A Bentley esetében például egy 11 százalékos visszaesés figyelhető meg, miután 13 560 darab autót tudtak „csak” értékesíteni.

Természetesen az eladások döntő többségét (44 százalék) még mindig a Bentayga SUV számlájára írhatjuk, második helyen a Continental GT és a GT Convertible áll mintegy 31 százalékkal. A Flying Spur az értékesítések 25 százalékát tette ki tavaly.

Piacok tekintetében szinte mindenhol csökkenést láthatunk, kivéve a Közel-Keletet. A legdrasztikusabb visszaesés Kínában és Angliában figyelhető meg, ezeken a helyeken 18 százalékkal fogyott kevesebb Bentley mint 2022-ben.