Megvannak a Ford Mustang Mach-E hivatalos hatótáv adatai is

Bár hivatalosan már meg is kezdődött az elektromos Ford Mustang Mach-E gyártása, a villanyos SUV bevizsgált hatótáv adataira egészen idáig kellett várnunk.

A Ford a Mustang Mach-E elektromos SUV-al teszi meg az első komoly lépését a villanyosítás felé. A modell értékesítése és gyártása már meg is kezdődött, azonban a hatótáv adatok hitelesítésére egészen idáig kellett várnunk. Az amerikai EPA most nyilvánosságra is hozta a vizsgált értékeket, melyek picit (nagyon picit) még kedvezőbbek is, mint amit a gyáriak első körben kommunikáltak.

Először az alap Standarg Range megjelölésű konfigurációt nézték meg a szakik, mely hátsókerék meghajtással 370 kilométeres utat tud megtenni lemerülés előtt. Ez összkerékmeghajtással már 340 kilométerre csökken, ám ez 1,5 kilométerrel így is több, mint amit a gyáriak saccoltak még a forgalmazás megkezdése előtt.

A nagyobb akkumulátorral szerelt kivitelek esetében is megtörténtek a vizsgálatok, ami kimutatta, hogy a hátsókerekes változatok 383 kilométert mennek el egy töltéssel, összekrekes kombinációban (melyhez a legvaskosabb akkumulátor csomag jár) ez az érték már 435 kilométer.

Mindent összevetve tehát éles körülmények között a Mustang Mach-E tényleg képes hozni a gyári értékeket, ami jó pont, de ezzel továbbra sem játszik egy ligában a Tesla felhozatallal a Ford különlegessége hatótáv terén. Egy Model Y például két elektromos motorral már bőven 500 kilométer feletti értékkel büszkélkedhet.