Átadták Európában az ötvenezredik Mustang Mach-E példányt

Új mérföldkőhöz érkezett az elektromos Ford Mustang SUV sztori. Immár az ötvenezredik Európában átadott példánynál tart a gyártó.

Bár a hivatalos leleplezésekor sok Mustang fanatikusnál kiverte a „biztosítékot” az elektromos Mustang SUV, az idő mégis a Mach-E létjogosultságát erősítette meg. Az eladások ugyanis kimondottan kedvezően alakulnak, a felhasználói visszajelzések pedig további megelégedettséggel töltheti el a Ford döntéshozóit.

Most ott tartunk, hogy már Európában is ötvenezer példányt sikerült átadni, egészen pontosan Németországban talált gazdára a mérföldkövet jelentő darab. Egy fekete metál példányról van szó, melyet egy fiatal házaspár rendelt meg.

Hakan és Berrin Can a kisgyermekük, Nesim megszületésekor döntött úgy, hogy ideje beruházni egy családi elektromosra. Ha már így alakult, akkor már némi élvezeti faktor is legyen benne, azaz egyből a 487 lovas GT kivitelre esett a választásuk, mely összkerék-meghajtással és nagyobb akkumulátor csomaggal 490 kilométert képes megtenni egy töltéssel a WLTP szabvány szerint.

Németország egyébként a Mach-E második legnagyobb piaca Európában, ahol eddig 8400 példányt sikerült értékesítenie a gyártónak. Az első helyen továbbra is az elektromos autó nagyhatalom, Norvégia áll valamivel több mint 10 ezer darabos átadott autóval.