Visszatért a Nissan egyterűje, a Note

Három éve nem szerepel már a japánok palettájában a Note, most viszont úgy néz ki, hogy megújult külsővel és modern technikával tér vissza. Csak hibrid és teljesen elektromos kivitelben készül majd.

A Nissan különös kinézetű, ám meglehetősen praktikus egyterűje volt a Note, ami már három éve nem szerepel a japánok palettájában. Most viszont jön a következő felvonás, ami szerencsére nem adta be a derekát a manapság eluralkodó trendeknek.

Ez annyit tesz, hogy nem crossoveresítették idő közben a gyáriak, hanem megmaradt ugyan olyan kedves családi egyterűnek a modell, mint anno. Persze, a dizájnt azért a jelenlegi márkaarculathoz igazítottan a Nissan, ráadásul a technológiája is a jelen, illetve a jövő autózását képviseli.

Normál benzines vagy dízel hajtást ugyanis nem kínálnak hozzá a gyáriak, vagy teljesen elektromos, vagy pedig hibrid formában tudjuk majd megvásárolni. A hajtásláncok pontos specifikációi egyelőre hivatalosan nem ismertek, annyit azonban már megtudhattunk, hogy a hibrid verzió esetében egy 1,2 literes szívó benzines erőforrást találhatunk a járgány orrában, ami közvetlenül a kerekek hajtásában nem vesz részt, ehelyett mintegy generátorként termeli az energiát az akkumulátor csomag számára. Ez hajtja meg aztán az első tengelyre szerelt elektromos egységet. Lesz még egy teljesen elektromos Note is, melyről annyit lehet tudni, hogy itt már két villanymotor gondoskodik a hajtásról, azaz egy összkerekes variánsról van szó.

Természetesen modern technikai háttérrel is ellátják a japánok a kocsit, így többek között olyan tételek is szerepelnek a repertoárjában, mint például a vezeték nélküli telefontöltés,  modern multimédia, az online kapcsolat lehetősége és a hatékony vezetéstámogató rendszerek tárháza.

Először japánban kezdődik meg a Note forgalmazása még idén decemberben, jövő év elején viszont már a globális értékesítésre helyezi a hangsúlyt a gyártó.