Mégis termelhet megint a Tesla gyár Kaliforniában, miután Donald Trump nyílvánosan Elon Musk mellé állt

Bár a kaliforniai Alameda megye nemrég még nyíltan megtiltotta Elon Musk számára, hogy újra megnyissa a Tesla helyi gyáregységét, most mégis engedélyezték a dolgot természetesen szigorú egészségügyi szabályozások mellett.

Nagy port kavart Amerikában, amikor a koronavírus járvány miatti szigorú intézkedések idején Elon Musk kijelentette, hogy nem vár tovább, megnyitja az Alameda megyében található gyáregységét. Természetesen a helyi hatóságok azonnal jogi lépésekkel fenyegetőztek, hiszen a járványügyi intézkedéseknek teljes mértékkel ellent mond, hogy újra felbúgjanak a gépek a fremont-i gyárban.

Elon Musk erre úgy reagált, hogy lesz ami lesz, ő vállalja a felelősséget, még ha ez akár börtönnel is jár. Azért azt is felvetette, hogy ha tényleg ennyire eldurvul a sztori, akkor kész más államba telepíteni a giga gyárat.

Ekkor még úgy nézett ki, hogy tényleg megütheti a bokáját az amerikai fenegyerek, ám egyszer csak nyíltan beállt mögé a szintén újrakezdést sürgető Donald Trump és kénytelenek voltak a megye képviselői átgondolni a történéseket.

Ennek köszönhető a nemrég kiadott közlemény, miszerint mégis megkezdheti a termelést a Tesla gyár, de be kell tartania a távolságtartásra és a higiéniára vonatkozó szabályozásokat, melyeket rendőri szervek bevonásával ellenőriznek majd a megyeiek.