Elon Musk: még nem hivatalos, hogy a Hertz 100 ezer autót rendel tőlünk

A napokban robbant a hír, hogy a Hertz autókölcsönző nem kevesebb, mint 100 ezer darab Tesla beszerzését indította el, ezzel az amerikai elektromos gyártó legnagyobb megrendelőjévé válva. Most Elon Musk egy Twitter bejegyzésben tisztázta, hogy még semmit sem írtak alá a felek.

Előző héten látott napvilágot az a hír, hogy a Hertz autókölcsönző elektromos autókra cseréli a globális palettája nagy részét. Nem is akármilyenekre, hanem a cég elmondása szerint nem kevesebb mint 100 ezer Tesla modell érkezése várható 2022-ben. Ezzel a Hertz adná le minden idők legnagyobb Tesla megrendelését, ami már csak azért is nagy szó, mert az amerikai gyártó jelenleg köztudottan a többi vásárló igényeinek kielégítésével is küzd.

A hét második felében azonban a Tesla részvények látványos szárnyalásba kezdtek, amit sokan a Hertz megrendelésnek tulajdonítottak. Erre reagált Elon Musk, aki egy Twitter bejegyzésben árulta el, hogy annak semmi köze a dologhoz, ugyanis hivatalosan még semmilyen megrendelést nem írtak alá a felek. Persze, azt azért tudni kell, hogy egy látványos árfolyammozgáshoz elég a pletyka, nem kell tényleges konkrétum a piacnak.

Musk elárulta azt is, hogy amennyiben létrejön a Hertz-es megrendelés, akkor az autókölcsönző semmilyen kedvezményre nem számíthat. „Jelenleg sokkal nagyobb a kereslet, mint amit le tudunk gyártani, ezért ugyan olyan árréssel adunk el autókat a Hertz-nek, mint egy átlagos megrendelőnek”- hangzott a bejelentés.