Lépcsőshátúként még erősebb az Audi RS3

Éppen csak megjelent az Audi A3 modellfrissített kiadása, máris itt egy újabb változat a kínálatban: az RS3 lépcsőshátú változata, amely ráadásul egyelőre erősebb is az ötajtósnál.

Modellfrissítésen esett át nemrégiben az Audi A3-as sorozata, és utolsóként a legerősebb RS3 kivitel kínálata még egy típussal bővült. Bemutatkozott ugyanis a lépcsőshátú Limousine kivitel, amely ráadásul eleinte erősebb is az ötajtós Sportback kivitelnél. Az újonnan fejlesztett, alumínium blokkos, 2,5 literes, öthengeres, turbós TFSI erőforrás 26 kilogrammal könnyebb a korábbinál, és elsőként az új TT RS-ben mutatkozott be.

Az RS3 Limousine orrában pedig 367 helyett kereken 400 lóerős teljesítmény leadására képes, a maximális nyomatéka pedig 480 Nm, amelyet 1700 és 5850 közötti fordulatszámon képes hozni. Az RS3 természetesen összkerékhajtású, a quattro rendszernek pedig ebben a modellben még drift üzemmódja is van.

Meggyőzőek az Audi RS3 Limousine menetteljesítményei, ugyanis 4,1 másodperc alatt gyorsul fel nulláról százra, a végsebessége pedig alapesetben 250 km/óránál korlátozott, de ennek feloldásával a 280 km/óra is elérhető vele.