Mindent kihoztak a 911 Turbóból

Még a 911 Turbót is lehet tovább tuningolni, erre mutatott példát a TechArt a GT Street R bemutatásával. A feltűnő színű és alaposan átalakított Porsche jelentősen erősebb lett a korábbinál.

A Porsche egyik csúcsmodellje a 911 Turbo, de ez nem jelenti azt, hogy a képességeit ne lehetne tovább fokozni. A TechArt tuningcég ugyanis egyenesen 640 lóerőre növelte a GT Street R névre keresztelt kivitel teljesítményét, és a legnagyobb nyomaték értéke is figyelemreméltó adat: 880 Nm. De ez még nem minden, ugyanis hamarosan elkészülnek a még izmosabb változattal, amely már 720 lóerőre lesz képes, és a maximális nyomatékát is tovább fokozták, az új érték 920 Nm. A TechArt által megálmodott 911 Turbo ezzel könnyedén megfutja a 300 km/órás sebességet.

Mindezt pedig rendkívül feltűnő formába csomagolták. A karosszériát jelentősen átalakították, az eredetileg fém karosszériaelemek helyére szénszálas anyagból készült idomokat álmodtak. Az eredetinél sokkal nagyobbak a légbeömlő nyílások, szélesebbek a sárvédők, és a légterelő szárnyak is hangsúlyosabbak. Sokat mondó adat, hogy háromszázas tempónál a méretes hátsó szárny 320 kilogramm leszorító erőt termel. A még hatásosabb megjelenés kedvéért pedig élénkzöldre fényezte a 911 Turbo GT Street R-t a TechArt.