Látja a kis SUV modellekben a lehetőséget a Honda is

A Honda nemrég mutatta be Crosstar néven a Jazz emelt hasmagasságú crossover változatát. A japánok most az is elárulták, hogy annyi a potenciál a kis SUV-ok piacában, hogy lesznek még ilyen autók a kínálatban.

A Honda is belépett a mini SUV-ok piacára, ráadásul a Jazz crossover átiratával. A Crosstar azonban a tervek szerint nem az egyetlen ilyen autó lesz a kínálatban, a japánok ugyanis úgy látják, hogy ebbe az irányba tolódik el az SUV mánia.

Ennek az az oka, hogy a Honda felmérései szerint a vásárlók többségének már nem kell a nagy méretű autó és a vele járó plusz költségek, viszont továbbra is vágynak az egyediségre és a vidám megjelenésre. Ezek a parányi SUV modellek pedig pontosan ezeket az igényeket szolgálják ki, így jogos lehet a felvetés, hogy több változatot is felvegyenek a palettára.

A kis crossoverekben azonban nem csak a Honda látta meg a lehetőségeket, hiszen például az Audi is piacra dobta a kis A1 Citycarvert illetve a Toyota is egy ilyen variánssal bővítette tovább a Yaris palettáját nemrégiben. Viszont felmerülhet a kérdés, hogy vajon tényleg lehet egyediségről beszélni egy olyan kategóriában, ami nagyon úgy néz ki, hogy egyre nagyobb tömegeket mozgat meg? Hiszen ha sok kis városi SUV szaladgál majd az utakon, akkor az lesz az egyedi, aki nem ilyen autót használ. Minden nézőpont kérdése…