Júliusban rajtol az idei F1 szezon, egyelőre zárt kapus versenyekkel

Megszületett a döntés, júliusban végre elrajtolhat a 2020-as Formula 1 szezon. Az osztrák nagydíj lesz az első, a magyar nagydíj pedig a harmadik helyszínként szerepel az új naptárban.

A koronavírus járvány miatt minden egyes sportág, így a Formula 1 világbajnokság is csak a vártnál jóval később indulhat el. A kezdeti fejetlenség és a tanácstalanság rendeződni látszik, végre itt van az idei versenynaptár első részlete.

  1. július 3-5.: Osztrák Nagydíj, Spielberg
  2. július 10-12.: Stájer Nagydíj, Spielberg
  3. július 17-19.: Magyar Nagydíj, Mogyoród
  4. július 31-augusztus 2.: Brit Nagydíj, Silverstone
  5. augusztus 7-9.: 70. Évforduló külön verseny, Silverstone
  6. augusztus 14-16.: Spanyol Nagydíj, Barcelona
  7. augusztus 28-30.: Belga Nagydíj, Spa-Francorchamps
  8. szeptember 4-6.: Olasz Nagydíj, Monza

A világbajnokság tehát júliusban indul el idén, az első verseny pedig az osztrák nagydíj, majd pedig a Stájer Nagydíj lesz Spielberg-ben, a Hungaroringre pedig július 17 és 19 közötti időpontot jelöltek meg a szervezők. Érdekesség, hogy idén Silverstone-ban is két nagydíjat is megrendeznek egymás után, az első a hivatalos  brit nagydíj lesz, míg a második a versenyszéria fennállásának hetvenedik évfordulóját ünneplő nagydíj lesz, melynek eredményei szintén beleszámítanak a világbajnokságba.

A szervezők azt is elárulták, hogy egyelőre zárt kapus versenyekben gondolkodnak, de ha változik a globális járványhelyzet, képesek a lehető leggyorsabban reagálni arra.

A szezon egyébként a tervek szerint a csúszás miatt decemberig fog tartani, a többi verseny időpontjának és helyszínének a bejelentése az elkövetkező hetekben várható.