Egyszerűsödik az Infiniti, hogy pénzt spóroljon a Nissan

Hetek óta a Nissan által bejelentett költségcsökkentő csomag foglalkoztatja az autóipar képviselőit. Érthető az izgalom, hiszen egy hárommilliárd eurós költségcsökkentés sok mindenre kihathat. Például az Infiniti márkára is.

A Nissan költségcsökkentő csomagja bizony nem csak a gyárakra és az alkalmazottakra van hatással, hanem az almárkákra is. Korábban már volt szó arról, hogy a Datsun ismét süllyesztőbe kerülhet, most pedig az is kiderült, hogy az Infinitinek sincs maradása jelenlegi formájában.

A japánok ezt a márkát azért beszántani nem fogják, de a költségcsökkentés jegyében alapos változtatások várhatóak a jövőben. Ilyen például a prémium szegmens bevételének az igénye is.

Az Infiniti a jövőben nem saját fejlesztésű palettát tart fent, hanem már meglévő Nissan modellekre építkezik. Így lehet például, hogy a következő Q50 generáció már a Nissan Altima tovább csinosított változata lesz.

Ez egyben azt is jelenti, hogy eltűnnek a hátsókerekes modellek a palettáról, viszont mivel Nissan alapokat használnak majd, az összeszerelést akár egymás melletti gyártósorokon is meg lehet majd oldani, ezáltal jelentősen csökkentve a kiadásokat.