Kínai belpiacos modell tuningolt fel a Brabus

A Brabus Európában főleg a brutális Mercedes átalakításairól híres, de a srácok most egy kicsit másba is belekóstoltak. Egy kínai belpiacos autóhoz készítettek látványos külső készletet.

Ahogy egyre inkább az európaival szemben jövedelmezőbb ázsiai piac felé fordulnak az autógyártók, úgy követik ezt a tendenciát a komoly átalakítással foglalkozó cégek is. Az eddig Mercedes modellekkel dolgozó Brabus például most egy kínai belpiacos modellt, a WEY VV7 GT-t vette kezelésbe.

A kínai SUV-hoz járó csomag többek között az új lökhárítókat, a sötétített üvegeket, a hangsúlyos diffúzort és a gigantikus 21 colos felniket tartalmazza. Ezen felül a hátsó lámpákat is átalakították, a Brabus változathoz ugyanis átlátszó búrákat kínálnak a megszokott színezett megoldás helyett. A belső térben is találhatunk változtatásokat, például egyedi bőrözéssel és finomabb anyagokkal dobták fel a németek a kínai járgányt.

A Brabus esetében megszokhattuk a brutális teljesítményt is, ám ebben az esetben a szakik nem nyúltak hozzá az eredeti hajtáslánchoz, azaz továbbra is a kétliteres turbós négyhengeres egység 230 lóerős teljesítményére kell hivatkozniuk a felhasználóknak. Hiába, a fogyasztási szokások határozzák meg a kínálatot, Ázsiában pedig a feltűnő megjelenés a fontosabb, a teljesítmény csak másodlagos.