Manhart tuningos Tesla? Persze, hogy már ilyen is van!

A főként a német prémiumok tuningolásával foglalkozó Manhart egy teljesen új irányzattal próbálta ki magát. Elektromos autót, egy Tesla Model 3-at hergeltek fel. Van, ami csalás, a plusz 37 lóerő viszont nem az.

Ha Manhart, akkor mindenkinek a BMW, az Audi és a Porsche átiratok ugranak be. Pedig a srácok már Land Rover és Toyota projekteken is dolgoztak. Az viszont új, hogy elektromos autót vesznek kezelésbe.

Pedig most pontosan ez történt meg, a mesterek bemutatták a Tesla Model 3-hoz alkotott csomagjukat. Természetesen alaposan hozzányúltak a dizájnhoz is, azaz kapott az elektromos amerikai egy látványos ültetést, fekete fényezést ezüst-vörös csíkozással, 21 colos Baracuda felniket, és persze az új lökhárító sem maradhatott ki a szórásból.

Ezen a ponton viszont fel kell hívni a figyelmet a turpisságra. Bár elsőre úgy tűnik, mintha egy méretes hűtőrács díszelegne az elektromos autó orrán, közelebbről megnézve azonnal kitűnik, hogy ez csak egy matrica. Kérdéses, hogy ez miért kellett, de legalább kamu kipufogók nem meredeznek a kocsi hátulján. Egyelőre.

Ami viszont nem csalás, az a Manhart által írt új szoftver, mely plusz 37 lóerőt présel ki a két elektromos motorból, azaz a Tesla Model 3 Performance így már 550 lóerőt képes kipréselni magából. Az akkumulátor maradt gyári, így ennek, na meg a 21-es felni szettnek köszönhetően a Tesla valamivel gyorsabban emésztheti fel a hatótávot, mint a gyári konfiguráció, de erről hivatalos adat eddig még nem érkezett.

Azt viszont tudni lehet, hogy a Manhart 74,900 eurót kér el a különlegességért, ami azt jelenti, hogy 20 ezer eurót kell ráfizetni a Model 3 Performance-ra, hogy miénk legyen a tuningolt villanyos.