Kávéfőző Porsche témára

Kávé mindenkinek kell. Ez a Porsche modellkínálatára is elmondható, bár a koffeinhez jóval olcsóbb hozzájutni mint egy klasszikus hathengeres léghűtéses egységhez. Most mind a kettő részben megoldható a Super Veloce Porsche mintára felépített kávégépének köszönhetően.

A legtöbb ember számára (köztük vagyok én is) nem kezdődhet el a nap egy jó csészényi kávé nélkül. Persze van, aki olyan szerencsés, hogy az ébresztőt egy klasszikus léghűtéses Porsche segítségével is meg tudja oldani. Az átlag embernek viszont marad az álmodozás, meg persze a szintén elérhetetlennek tűnő Porsche motort formáló Super Veloce kávégép.

Bizony, a különleges háztartási gépekkel foglalkozó cég most elkészített egy olyan espresso gépet, mely a klasszikus léghűtéses Porsche motorokat formázza meg. Ilyen hathengeres egység található például a legendás 993-as szériában is.

A Espresso Veloce RS Black Edition névre keresztelt eszköz tehát megjelenésében olyan, mint a Porsche erőforrás, a hangja viszont szerencsére jóval visszafogottabb. Mert hát ki akarna minden reggel a konyhapulton bömböltetni egy kávéfőzőt olyan hangerővel, hogy még a szomszéd is kiugrik az ágyból. Persze, mint minden termék, ami egy picit is Porsche, a Super Veloce újdonsága sem éppen olcsó. Mintegy 11 ezer dollárt kérnek el érte, ami ugyan húzós, viszont cserébe egy limitált példányszámú különlegesség kerül a birtokunkba: stílusosan összesen 993 darab kerül legyártásra belőle.