Manuális váltóval is elérhető lesz a Toyota Supra

Sok rajongó lélegezhet fel: érkezik manuális váltóval is a Toyota Supra. Egyelőre még csak néhány kedvcsinálót dobtak a gyáriak, de még reménykedhetünk, hogy nem csak a japán belpiacra dobnak ki egy limitált szériát.

A BMW Z4 alapjaival jözösködő új Toyota Supra eddig kizárólag automata váltóval volt elérhető, amit a sportos autózás szerelmesei közül sokan nehezményeztek is. Bár a gyárilag kínált szerkezet hihetetlen gyors váltásokra képes, azért úgy néz ki, hogy sokan még mindig a saját képességeikben és tudásukban bíznak inkább.

Ezért is jó hír, hogy a japán gyártó bejelentette: érkezik a manuális váltóval szerelt változat, melyet még ebben a hónapban le is lepleznek. Hogy mennyire komoly a sztori? Már meg is mutatták a pedálsort, melyen bizony ott virít a kuplungoláshoz elengedhetetlen szerkezet is.

Mindezek mellett az is kiderült, hogy a manuális váltós Suprák külsőleg némileg különböznek majd az automata társaiktól. Persze, nem kell nagy átszabásokra gondolni, csupán az autó hátulján virító Supra felirat lesz piros, míg az automatáknál továbbra is a fekete változatot alkalmazzák majd.

Kérdés még, hogy a manuális Supra vajon a globális piacra készül-e, vagy csak egy újabb japán belpiacos limitált széria lesz belőle. Mi az első eshetőségben reménykedünk!