Kijavította a szoftveres hibát a Volkswagen, mehet tovább a Golf forgalmazása

Pár héttel ezelőtt derült ki, hogy szoftveres hiba miatt nem működik megfelelően a Volkswagen Golf automata segélyhívó rendszere. A forgalmazást is le kellett állítani miatta, most viszony végre sikerült minden hibát kijavítani.

Az autózás világában már évek óta kötelező az úgynevezett e-Call, azaz az automatikus vészhívó rendszer megléte. Enélkül egy új autó nem kerülhet forgalomba, ezért is okozott nagy bonyodalmakat, amikor egy rutinellenőrzésen kiderült, hogy az új Golf modellek szoftveres hibával küzdenek ezen a téren. A bevezetés időszakában kellett emiatt a forgalmazást leállítani, ami nem jött jól a német márkának az elektromos ID.3 szintén szoftveres bakijai után.

Most viszont a márka közleménye szerint minden probléma elhárult, így mehet tovább az értékesítés az előre meghatározott ütemterv szerint.

Na de miért lehet, hogy egy olyan nagy tapasztalattal rendelkező márka, mint a VW sorozatosan ilyen bakikba fut bele? Egyes belsős informátorok szerint ennek a legfőbb oka az elektromos átállás sürgetése miatti feszített fejlesztési tempó, ami a „hagyományos” modellekre is rányomja sajnos a bélyegét.