Visszatérhet a Mazda a hot hatch kategóriába

Egy igen érdekes bejegyzést talált a Jalopnik magazin a Mazda 3 jövő évi értékesítési terveiben. Végre erős turbós motor van kilátásban a ma kapható egyik legszebb csapotthátúhoz. 

A Mazda éveken keresztül tartotta magát ahhoz, hogy ők igazság szerint elengedték a sportosságot, hogy a prémiumra és a kényelemre tudják kihegyezni a kínálatot. Aztán az elmúlt egy évben elkezdtek megint foglalkozni a Wankel-motorral, négyajtós kupét lengettek be a 6-os szériához, most pedig úgy tűnik, hogy a Mazda 3 is kaphat egy igencsak fickós kivitelt.

Erre abból lehet következtetni, hogy a Jalopnik magazin a modell jövő évre vonatkozó értékesítési terveiben talált egy olyan bejegyzést, amit szinte biztos, hogy egy turbós egység palettára kerülését jelenti. Márpedig a Mazda csak a nagyobb modellek esetében már alkalmazott 2,5 literes turbós egységre támaszkodhat ezen a fronton, mely 230 és 250 lóerős teljesítményre képes változattól függően.

A Mazda3 HB PP Turbo megjelölésben a HB a hatchback karosszériát jelöli, a PP pedig szinte biztos, hogy a Premium Package rövidítése (esetleg Performance Package, de erre kevés az esély). Ennél többet nem lehet tudni, de a lebukás után valószínűleg nemsokára a gyártó is reagálni fog a fejleményekre.