Szoftverhiba miatt frissíteni kell az összes Volvo EX30-ast

Gyakorlatilag az összes eddig eladott Volvo EX30 visszahívást kapott egy szoftveres hiba miatt. A digitális műszeregység kapcsolhat át váratlanul teszt üzemmódba, ezzel pedig lehetetlenné téve a fontos adatok leolvasását.

A mai világban az autók egyre komolyabb szoftveres háttérrel rendelkeznek, így érthető, hogy a felmerülő problémák is sokszor erre a területre vezethetők vissza. Most például a Volvo jelentett be egy komolyabb visszahívást.

A kínai gyártású EX30 ugyanis képes szoftveresen megzavarodni, ami abban merül ki, hogy a digitális műszeregység teszt üzemmódra vált, azaz onnantól kezdve sebességet és más utazási adatot nem lehet leolvasni róla. Hány példányt érint a dolog? Az eddig legyártott összeset, azaz csaknem 72 ezer példányt.

A jó hír azonban, hogy nem kell mindenkinek felkeresnie a legközelebbi szervizt, ugyanis a probléma felhőalapú frissítéssel is megoldható, elég csupán a tulajdonosoknak engedélyeznie azt.

Nem ez az első eset, hogy a Volvo komoly szoftveres problémákba ütközik. Ott van például mindjárt az EX90 esete, aminél konkrétan a gyártás kezdetét kellett eltolni egy laza hat hónapot.