Gyári vázlatokon ismerhetjük meg az új Opel Mokka generáció orrát

Az Opel eddig csak álcázva mutogatta a jövőre érkező új Mokka generációt, ám most elkezdtek kiszivárogni az egyre többet mutató gyári vázlatok is. A márka új arculati premierjét is ünnepelhetjük majd a Mokka leleplezésekor.

Az Opel már év elején elkezdte az új Mokka generáció promózását egy gyárilag álcázott tesztpéldány mutogatásával. Pár fontos részlet már akkor kiderült, például az, hogy akárcsak a Corsa, ez a modell is kapható lesz tisztán elektromos kivitelben, ezzel kéttagúra duzzasztva a PSA fennhatósága alatt álló márka villanyos palettáját.

Most viszont, hogy közeledik a hivatalos bemutató, elkezdtek szivárogni az első gyári vázlatképek is, melyek ugyan elnagyoltnak tűnnek, de sok fontos kérdést sikerült tisztázni általuk. Ilyen például, hogy az új Mokka nem a mostani márkaarculatba lesz majd beleillesztve, hanem lényegében egy új arculati dizájnt indítanak majd el vele a németek.

Az új Opelek orra tehát teljesen egybefüggő lesz, mintegy rostély formát fog megidézni a fényszórókat és a hűtőrácsokat is körbefogó króm keret. Ez a rostély hatás ráadásul az elektromos modelleknél még látványosabb lesz, hiszen ezekben az esetekben nem kell levegőztetni a motort, így plexivel le is lehet fedni az egészet.

Technikai információkat továbbra sem árultak el a Mokkáról a gyáriak, így továbbra is csak tippelni tudunk, hogy az elektromos Corsa esetében megismert 140 lóerős villanymotort használják majd fel egy 50 kWh-s akkumulátor csomaggal kiegészítve.