Kevesebbet tankolunk, ezért bezár ideiglenesen néhány benzinkút

A koronavírus járvány alaposan megváltoztatta a vásárlási szokásokat. Többet rendelünk házhoz, viszont cserébe jóval kevesebbet autózunk. Ennek a töltőállomások isszák meg a levét.

A koronavírus helyzet alapjaiban forgatta fel az autós világot, amihez az üzemanyagok ára és a töltőállomások helyzete is hozzá tartozik. Az olaj világpiaci ára miatt ugyanis hiába csökkent sosem látott mértékben a benzin és a dízel ára, az emberek csak nem akarnak (és nem is tudnak) annyit autózni, mint régen.

Ez ahhoz vezet, hogy jóval kevesebbet tankolunk, azaz a benzinkutak jelentős veszteséget kénytelenek elkönyvelni 2020 első negyedévében. A Magyar Ásványolaj Szövetség közleménye szerint az elmúlt időszakban volt olyan autópálya melletti benzinkút, ahol naponta egyetlen autóst tudtak csak kiszolgálni.

Érthető tehát, hogy a nagyobb töltőállomás láncok néhány kutat ideiglenesen bezártak, hogy mérsékelni tudják a veszteségeket. A Shell 15, a Mol pedig 28 állomáson szüntette be a munkát és kapcsolta le a kutakat.

Mindezek mellett sok más helyen ugyan nem zártak be a benzinkutak, viszont csökkentett nyitvatartással működnek addig, amíg vissza nem áll a rendszer a régi kerékvágásba.