Tovább drágul az üzemanyag

Bár az autósokat még mindig védi a hatósági ársapka, a háttérben szépen lassan egyre tovább drágul az üzemanyag. Most például egyszerre zavar be az olaj hordónkénti árának az emelkedése és a forint gyengülése.

Az átlagos autós a hatóságilag bevezetett ársapka miatt nem igazán veszi észre azokat a gazdasági folyamatokat, melyek jelenleg is zajlanak a piacon.  Persze csak akkor, ha normál benzint vagy gázolajat tankol, mert a prémium termékek ára természetesen továbbra is követi a piaci trendeket.

Most például újabb drágulásról számolhatunk be, miután a Brent típusú olaj hordónkénti ára alig egy hét alatt 5 százalékot emelkedett, ráadásul ezen időtartam alatt a forint is egyre jobban betegeskedik.

Ennek köszönhető, hogy a holtankoljak.hu beszámolója szerint, ha ma megszűnne a hatósági árazás, már közel 700 forintos gázolajjal és 611 forintos benzinnel találkoznának az autósok a kutakon. Természetesen ezek az olcsóbb, nem prémium üzemanyagok.

A folyamatok főként a kisebb benzinkutak üzemeltetőinek nem kedveznek, akik az állami támogatás ellenére is veszteséget termelnek a jelenlegi helyzetben, de a nagykereskedelmi árazással kell számolniuk továbbra is a tehergápjárművek vezetőinek is.