Karácsonyi ruhába öltözik a Mercedes palettája

Első körben az AMG GT és a G-osztály kapta meg a jellegzetes „kötött pulóvert”, de később a többi modell is ünnepi hangulatba kerül majd a gyáriak ígérete szerint.

Ahogy közeledik a karácsony, úgy szellemülnek át az autógyártók is ünnepi hangulatba. Van, aki havas és mikulásos videókat forgat mások pedig elkezdik ünnepi ruhába öltöztetni a modelleket. A Mercedes az utóbbihoz tartozik, az ünnepi ruha pedig jellegzetes kötött pulóver mintát jelent.

Bár Magyarországon nem annyira megszokott a karácsonyi kötött ruhák ajándékozása, a világ több táján szinte már hagyománya van ennek, a fiatalság legnagyobb bánatára. Az így elkészült művek ugyanis nem csak túlzottan szezonálisak, hanem a legtöbbek szerint nemes egyszerűséggel még csúnyák is. Csak hát, ezt nem merik a nagyinak elmondani.

Pontosan ezért is nevezte el a Mercedes „Ugly Sweater Car” kollekciónak azt az ünnepi szériát, melynek első két tagja, az AMG GT és a G-osztály már meg is mutatta magát a nagyközönség előtt. Ez szabad fordításban annyit tesz, hogy „csúnya pulóveres autó”, ami igencsak találó, főleg az AMG GT rózsaszín-sárga színösszeállítását elnézve, ami mellett a G-osztály zöld-piros mintázata szinte felüdítő jelleggel bír. És ez csak az első két darab, a gyártó karácsony napjáig még több modellt ígér, azaz jó eséllyel olyan modellek sem ússzák majd meg az „öltöztetést”, mint például az új S-osztály.