Elektromos autót mutat be jövőre a Toyota

Több évtizednyi hibridezés után az elektromos autók világában is kipróbálja magát a Toyota. Jövőre érkezik az első ilyen modelljük, mely egy új fejlesztésű, de több márka által is használt platformra épül majd fel.

A Toyota is elérkezettnek látja az időt, hogy miután elég tapasztalatot szerzett a hibrid modellek világában, teljesen elektromosra kapcsoljon. Ennek az első eszköze lesz egy jövőre érkező új modell, melyről egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy egy közepes méretű SUV lesz és a Subaruval közösen fejlesztett de a Lexus által is használt e-TNGA platformra épül majd fel.

“A Toyota nemsokára megteszi az első lépést a teljesen elektromos paletta kiépítése felé. Ennek az első tagja lesz a hónapokon bemutatkozó, közepes méretű SUV modellünk. Az e-TNGA platform sokoldalúsága és rugalmassága lehetővé teszi számunkra, hogy olyan járműveket készítsünk, amelyek nem csak elektromosak, de élvezet őket vezetni és rájuk nézni egyaránt”- árulta el Koji Toyoshima, a Toyota ZEV gyáregységének vezérigazgató-helyettese.

Ennek a platformnak az előnye tehát, hogy igen széles skálán variálható, lehetővé teszi a váltakozó tengelyvezérlést, illetve akkumulátor és elektromos motor terén is többfélét képes kiszolgálni. Ennél komolyabb specifikációkat egyelőre nem árultak el a japánok, de az információ csepegtetés folyamatos, tehát ahogy közeledünk a bemutatóhoz, annál többet tudhatunk majd meg a márka első teljesen elektromos modelljéről is.