Késnek a Model S kiszállítások, de aki többet fizet, azzal kivételt tesz a Tesla

A Tesla az Electrek magazin értesülései szerint rengeteg Model S megrendelőt értesített a napokban, hogy sajnos hónapokat fognak késni az átadások. Az viszont furcsa, hogy állítólag a többet fizető vásárlók előrébb kerülhetnek a sorban.

Ha Tesla, akkor bizony számítani kell csúszásokkal is, legyen szó akár egy modell bemutatásáról vagy leadott megrendelések teljesítéséről. Ezzel nem is lenne gond, csak hogy az Electrek magazin egy olyan sztori birtokába jutott, ami felvet pár kérdést.

Történt ugyanis, hogy rengeteg Model S megrendelő kapott egy olyan üzenetet, hogy sajnos hónapokkal fog csúszni a megrendelés teljesítése. Magyarázat nincs, bocsánatkérés viszont van. Na meg egy kiskapu a feltételezések szerint!

Az elektromos autókkal foglalkozó portál ugyanis arra világított rá, hogy a Tesla hamarabb teljesíti a többet fizető vásárlók megrendeléseit. Hogyan lehetséges ez? A Model S ára a modellfrissítés hatására nemrég megemelkedett, így az új vásárlók többet fizetnek az autóért, mint akik azt már régebben megrendelték. Az amerikai gyártó pedig a mostani feltételezések szerint az új vásárlóknak kedvez, de lehetőséget ad a régebbi megrendelőknek is: amennyiben kifizetik a 10 ezer dolláros különbözetet, ők is előrébb kerülnek a sorban és jóval hamarabb kaphatják kézhez az elektromos autójukat.

Így történhet például, hogy akik idén év elején rendelték meg a Model S-t, azok alap esetben később jutnak hozzá, mint aki pár hete adta le a megrendelését, természetesen 10 ezer dollárral drágábban. A kellemetlenséget egyes visszajelzések szerint az okozza, hogy a frissített Model S átdolgozott technikai és belső dizájn megoldásaiból adódó költségtöbbletet próbálják meg így behajtani a régebbi vásárlókon is, akik még a modellfrissítés előtt álltak be a sorba. Mert hát, kötelezni nem lehet senkit, hogy többet fizessen valamiért, amire már korábban szerződést kötött, ösztönözni viszont igen…