Hivatalosan is megerősítette a Tesla, hogy idén már nem lesz Cybertruck

Megannyi csúsztatás után ismét rossz hírt kaptak a Tesla Cybertruck-ra vágyók, azaz a jelenlegi állás szerint már csak jövőre érkezhet meg az amerikai elektromos gyártó különlegessége.

A Tesla 2019-ben jelentkezett először a Cybertruck elektromos pickuppal, ami azonnal felrobbantotta az autós világot. Elon Musk cége merész húzásra szánta el magát és egy formabontó megoldással rukkolt elő. Legalábbis mutatólag, mert valahogy nagyon nem akar elkészülni a végleges változat.

Most a gyártó Lars Moravy, a Tesla vezető mérnöke erősítette meg, hogy a Model Y-al sok alkatrészben osztozkodó járgány idén már biztosan nem kerül gyártás alá. Sőt, jelenleg még a béta változatot sem sikerült megalkotni.

„Nagyon sok strukturális elem és más alkatrész megegyezik a Berlinben és Austinban készülő Model Y-al, a prioritási sorrend pedig most nem kedvez a Cybertruck-nak. Az év végéig viszont végre béta státuszba kerül az autó, majd pedig felkészülünk arra, hogy elkezdődhessen a gyártás, amikor a Model Y termeléssel már minden rendben van.”- hangzott a válasz. Ez mikor lesz? Valamikor jövőre Moravy elmondása szerint, de előrendeléseket határidő nélkül már most felvesznek rá.

A Cybertruck tehát már két éve nem tud elkészülni, de nem ez a legmeredekebb sztori a Teslánál. A Semi teherautó és a Roadster második generációja először 2017-ben mutatkozott be, a széria gyártásról pedig azóta sincsenek megbízható információk.