Gyorsan bővül az Ioniq modellcsalád, egy nagy elektromos SUV is jön pár éven belül

A Hyundai a Müncheni Autószalonon számolt be a jövőt illető terveiről melyben bizony nagy hangsúlyt kap az elektromos Ioniq modellcsalád bővítése is.

A Hyundai elektromos fronton az Ioniq 5-el igencsak magasra helyezte azt a bizonyos lécet, de a jelek szerint nem ülnek sokáig a babérokon az ázsiaiak. Hamarosan alaposan kibővül az Ioniq modellcsalád!

Erről a Müncheni Autószalonon beszélt a márka vezetősége, akik elárulták, hogy a következő nagy dobás egy elektromos szedán lesz jövőre Ioniq 6 néven. Ez a járgány a 2020-as Prophecy tanulmány széria változata lesz és a koncepcióban akkor megismert megoldásokkal (teljesen önvezető autó volán nélkül) szemben természetesen még lesznek benne kezelőszervek.

Ami ennél is fontosabb, hogy most mutatták meg képeken először azt a tanulmányt, melyből a tervek szerint 2024-ben az elektromos zászlóshajó alakul majd ki Ioniq 7 elnevezéssel. Ez egy kimondottan nagyméretű elektromos SUV lesz három üléssorral, mellyel az amerikai piacot is megszólítaná a gyártó.

A technikai háttérről egyelőre annyit lehet tudni, hogy mindegyik Ioniq modell a kitűnően variálható E-GMP platformra épül fel, a nagyobb variánsok esetében pedig a 100 kWh-s SK Innovation akkumulátorokat alkalmazzák majd 800 voltos technológiával és közel 500 kilométeres hatótávval.