Frontális ütközésnél könnyen borul a Jeep Wrangler, vizsgálódik az amerikai közlekedési hatóság

Az amerikai közlekedési hatóság (IIHS) töréstesztjén derült ki, hogy az új jeep Wrangler frontális átfedéses baleseteknél hajlamos felborulni. Nem egy teszt végződött ezzel az eredménnyel.

Nem csak az Euro NCAP, hanem bizony Amerikában az IIHS, azaz a helyi közlekedési hatóság is végez törésteszteket. Az egyik ilyen tesztelésnél figyeltek fel arra, hogy az új Jeep Wrangler átfedéses frontális ütközésnél játszi könnyedséggel elrugaszkodik az akadályról és az oldalára borul.

Mivel ez további súlyos sérülésekhez vezethet baleseteknél, így további teszteket végeztek el különböző átfedésekkel, ami rámutatott arra, hogy nem egyszeri baki volt az eredmény, hanem három ütközésből háromnál ugyan úgy „vágta az oldalára magát” az autó.

Ez már több mint gyanús, így az IIHS további vizsgálódásba kellett, aminek az eredménye a Wrangler biztonsági besorolásának megváltoztatása is lehet. Kár érte, pedig az oldalirányú ütközéseknél és a karosszéria merevség kérdésénél egészen jól vizsgázott eddig az autó.