Lehajtható tetővel is bemutatkozott a hátsókerekes Lamborghini

A Lamborghini hosszú évek összkerekes makacssága után döntött úgy, hogy játékosabb kivitelben, hátsókerék meghajtással is piacra dobja a modelleket. Most a Huracán levehető tetős változatán, a Spyder kivitelen volt a sor.

A Lamborghini mint hátsókerekes sportkocsi sokáig csak az egyedi átalakítások kapcsán létezhetett. Pár éve azonban felismerte az olasz gyártó, hogy sok vásárló szereti azt, ha hátul hajt és életveszélyesen áll keresztbe a járgány, így elkezdtek felkerülni a palettára az első gyári RWD modellek. Most a Huracán Spyder, azaz a nyitható tetős változat állt be a sorba.

A vászontetőt egy automatizmus mozgatja, menet közben akár 50 kilométeres óránkénti sebesség mellett is el lehet tüntetni azt az ülések mögötti tárolóba. Ehhez a művelethez 17 másodpercre van szüksége a mechanizmusnak, ami nem a leggyorsabb a piacon, de nem is kell, hogy egy Lamborghini esetén ilyen adatokkal villogjanak a gyáriak.

A meghajtásról egy tízhengeres szívómotor gondoskodik, melyet ebben az esetben 610 lóerőre és 560 Nm nyomatékra hangoltak a gyáriak. Ennek köszönhetően 3,5 másodperc szükséges a 100 kilométeres óránkénti sebesség eléréséhez, a végsebesség pedig 324 km/órás tempóban van meghatározva.