A Jeep forradalmasíthatja az ablaktörlést

Minden terepjárós ismeri azt az érzést, amikor valami sár, por vagy igazából bármilyen szennyeződés megül a szélvédőn. Sok esetben elég, ha a motorháztetőre szerelt spricniből felhordott folyadékot utólagosan keni szét a lapát, de vannak olyan esetek, amikor a szárazon futás komoly károkat okozhat az ablakfelületen.

A Jeep előállt egy olyan ötlettel, ami valóban hasznos és működőképes, mégsem jutott eddig senkinek az eszébe, kissé érthetetlen módon. A megoldás annyiból áll, hogy bevezettek egy csövet az ablaktörlő lapátba, ami bizonyos lézerrel kimunkált helyeken nagy nyomással távozik az ablakra.

Ez azt jelenti, hogy közvetlenül a szélvédő és a lapát közé érkezik a tisztítószer, ami nagyban óvja az ablakszerkezetet, különösen olyan helyzetekben, amikor mondjuk megül a por a felületen, és ameddig eljutna a lapát arra a részre, ahova a fúvóka felhordta az ablakmosó folyadékot, végig karcolja a szárazon hagyott részt. Ez nem történhet meg állítólag ezzel az új fejlesztéssel, ami egyébként már kapható is, ha valaki most vásárolna Jeep Wrangler-t, vagy 2018 után gyártott a már meglévő autója.

A szolgáltatás ára 140 USD, ami közel sem tűnik soknak, ha figyelembe vesszük azt, hogy 2 garnitúra lapátot kapunk a pénzünkért.